En tiedä miksi sitä voisi nimittää, kun joulukuun ensimmäisen päivän käyttää huushollaamiseen, piparkakkujen leipomiseen ja joululaulujen kuuntelemiseen... Ehkei se sentään ole perinteinen tai stereotypinen, mutta kyllä kai itse kukin saa joitain aatelmia, kun puhutaan joulukuusta, siivouksesta ja pipareista?

Noh, kuitenkin tämä päivä on mennyt tosiaan kotia siivotessa joululaulujen tahtiin. Olen onnistunut välttämään lahjakkaasti kaikki rallatukset marraskuun aikana, joten nyt ei tökkinyt yhtään, kun laittoi soittimen toistamaan kaikki ne perusperusbiisit (joulumaa, rekiretki, kulkuset...). Eiliseltä kokkikerholta tuli piparkakkutaikina käytettäväksi. Lapset nimittäin sai valmistaa itse taikinan, mutta sitähän ei voi samana päivänä käyttää, joten tein itse siitä tänään pipareita. Ainon kanssa oltiin tehty jo maanantaina sitten vastaavasti tenaville taikina, josta he saivat vääntää pipareita. Huh, on tosiaan suuritöistä :) Onpa nyt omissa varastoissa muutama pipari ja osan vien töihin ja jaan pitkin poikin joillekin raukkaparoille... Kun tuon kummitytön kanssa aattelin myös leipoa pipareita lauantaina, kun se tulee yökylään.

Viimeinen pelti on uunissa jälkilämmöllä ja seuraavaksi voisi kaivaa kätköistä joulukoristeet. Pesänrakennusta? Ei sentään, normaalia jouluvalmistelua nyt kun siihen on kerrankin kunnolla aikaa. Ihanaa kun on taas vähän väljempää töissä!