Tammikuun uudenvuoden lupaukseni oli pitää karkiton kuukausi, jotta saisin sokeririippuvuuteni hallintaan. Äärimmäisen tyytyväisenä ja ylpeänä voin todeta karkkilakkoni pitäneen, vaikkakin naapurista käytiin myymässä mulle niitä ihania karkkirasioita... Ovat molemmat avaamatta kaapin ylähyllyllä ja toisen vien porukoille huomenna. Nähtäväksi jää kuinka kauan pidän tätä täysin namutonta linjaa, sillä kun tähän on tottunut, ei oikein tee mielikään karkkia - tai jos tekee niin se mielihalu menee äkkiä ohi. Selvyyden vuoksi ilmoitan, että siis pelkät makeiset kuuluivat tähän lakkoon. Leivonnaiset, jäätelö ja jälkiruuat oli sallittuja.

Helmikuun uudenvuodenlupaus on, että leivon jotain. Olen ajatellut, että leivon pullia ja ehkä kokeilisin jotain ihan uutta reseptiä. Leivonnan tulee tapahtua kotona ilman läsnäolevaa apua eli en saa palkata Ainoa henkilökohtaiseksi gurukseni eikä kokkikerhon leipomisia hyväksytä.

Muuten terveellinen elämäntapani on alkanut puolittaisella onnistumisella. Liikuntaa harrastettiin tammikuussa lähes joka päivä ja muutakin kuin pelkkää lenkkeilyä kuului ohjelmaan. Aloitin taas Latinoksen treenit ja joogaa yritän aktiivisemmin harrastaa kotosalla. Helmikuun lisätavoitteeksi olen asettanut jokapäiväisen extreme-samoilun. Meillähän on tuossa vieressä ihana metsä, joka tällä hetkellä on täynnä lunta. Metsäänä päästäkseen tulee kulkea hakkuuaukean yli, joka luonnollisesti on myöskin tulvillaan valkeaa hidastetta. Kiireisinä päivinä vartinkin tarpominen umpihankea polviaan, ellei ylikin, myöten vastaa kevyesti useamman kilometrin mittaista lenkkiä tiellä. Usein kuitenkin me innostutaan koiran kanssa huhkimaan hiki hatussa puolisen tuntia metsässä, jonka jälkeen paikat on ihanan veteliä. Toki metsään muodostuu ajan kanssa polkuja, mutta ei se siltikään helppoa ole ja tänäänkin tarvottiin täysin uutta reittiä pitkin. Välillä tuli humahdettua kauniisti vyötäisiä myöten lumeen ja lennettyä polvilleen tai peffalleen mättäälle. Jos tämä ei auta saamaan kroppaa kuntoon ja kehitä jalkoja paremmaksi fillarikautta odotellessa, niin sitten en tiedä mikä toimii.