Hiihtoloman alku meni luonnollisesti melko lailla töissä. Maanantaina oli käsityöpaja, jossa askarreltiin kännykkäpusseja, säilytysrasioita ja helmikoruja. Tiistaina oli 11 kokkailijaa kokkikurssilla. Onneksi meillä oli apukäsiä Martoista ja homma sujui todella sutjakkaasti. Saatiin syödä rauhassa ja nauttia tuotoksista. Mä söin myös hyvällä halulla, vaikka olinkin menossa Ainon kanssa illalla syömään ja leffaan. Käytiin kebabilla ja sitten testattiin Huittisten uusi elokuvateatteri. Ei hassumpi tapaus, tosin popcorn haisee voimakkaasti käytävässä. Leffana oli tämä suomalainen musiikkielokuva Jos rakastat. Onneksi paikalla oli muitakin huumorin omaavia ihmisiä, sillä me Ainon kanssa purskahdettiin välillä melkoiseen räkänauruun. Olihan leffa kaiken kaikkiaan ihan hyvä, mutta välillä meni yli ja lujaa. Hoh hoh. Mitä esimerkiksi pyöri tekijän päässä kohtauksessa, jossa ollaan onnettomuuspaikalla, musiikkina on Säpinää ja pelastusviranomaiset vetää omia tanssiliikkeitään? Joskus ääni ja huulet ei ihan osunut kohdalleen, mutta siis yllättävän hyvä leffa. Aion kyllä hankkia sen itselle ja suosittelen - jos omistaa huumorintajun. 

Seuraavana päivänä hymy ei ollut niinkään herkässä, kun oli hammaslääkäri. Paikattiin viimeinen reikä puudutuksen avulla. Kirpaisi se silti sydämessä - tai rahakukkarossa -  kun loppulaskun sai. Miten nuo palvelut maksaakin aina hunajaa? Loppupäivä meni täysin toipuessa, ensin tuntoa odotellessa että sai syödä ja sitten vaan muuten palautuessa. Meinasi iskeä oikein rehellinen paniikkikohtaus toimenpiteen alussa, mutta sain rauhoituttua sen verran, etten lähtenyt kaulalaput liehuen karkuun. 

Torstaina oli kroppa sitten muuten koetuksella. Oli työpaikan Tyky-päivä ja meille oli varattu ulkoilua paikallisen yrittäjän toimesta. Ensin kaikki 8 työntekijää valitsi itselleen potkukelkan ja sitten lähdettiin potkuttelemaan pientä lenkkiä. Suuronnettomuuden ainekset oli kasassa, kun ohi menevät autoilijat muljauttelivat niskojansa nurin katsoessaan meidän retkuetta... Eräs vanhempi pariskunta sai ikimuistoisen näyn meidän pelmahtaessa heidän tonttinsa laitamille. Kameralla ikuistettiin luonnollisesti tilanne, mutta kun ei ole muiden lupaa, en voi laittaa kuvaa julkiseen levitykseen... Tai no ehkä paikallislehteen... Kelkkailun jälkeen oli vuorossa pulkkamäki. Isäntä oli tehnyt hervottoman pitkän mäen, joka päättyi joen jäälle. Alkujaan se totta kai oli pehmeä laskea ja töyssyt eivät haitanneet menoa. Isolla ahkiolla laski enimmillään kolme henkilöä. Loppua kohden mäki luonnollisesti koveni ja töyssyt paheni. Aina ei löytynyt etupäähän istujaa, joten mä menin siihen. Mitä siitä nyt tulee, kun kevyin menee eteen ja töyssyt on puolen metrin, melkein metrin luokkaa?? Aivan, minä persaus ahkiosta ilmassa yritän kovasti ohjailla menoa. Kyllä jäi puolet takamuksesta siihen mäkeen. Pahinta oli se ylös nousu! Se oli järjettömän pitkä ja jyrkkä ja polvia myöten lumessa kahlas välillä. Onneksi päästiin sitten saunaan ja saatiin loistavaa peurakaalikeittoa pannari-jälkkärin kanssa.

Perjantaina lähdin aamulla ajelemaan Poriin koirien kanssa. Siellä meni hyvässä seurassa koko päivä ja kotiin lähtiessä oli kiva luminuoska-keli. Päästiin saderintaman edelle Koksun kohdalla, mutta se sai meidät kiinni, kun pysähdyttiin Huittisissa. Olen muutenkin onnistunut olemaan liikkeellä aina, kun on varoitettu huonosta kelistä. Viime lauantaina mentiin Janin kanssa Torniin siinä tuiskusäässä. Pieniä - tai vähän isompiakin - lumikumpuja oli kivasti kasaantunut tielle. Mun autolla niistä onneksi selvisi aika hyvin. Tiistaina leffasta tultua oli keli huonontunut ja näkyvyys ei ollut mitenkään mainio, varsinkin kun edessä meni auto. Neliveto on uskomattoman hyvä huonoilla keleillä. Monestikin olen saanut ajella ihan reippaastikin oli sää mikä tahansa. Reippaalla tarkoitan siis ainakin kuuttakymppiä, kun muut on junnannut tyyliin 35 lasissa.

Nyt alkaakin uuden kuukauden tullessa pienet työkiireetkin. Joka viikonloppu on töitä ainakin lauantaina ja viikon toisen vapaan pitäminen on välillä hankalaa. No, onneksi osa viikonlopputöistä on suhteellisen rentoa menoa. Esimerkiksi näytelmäkerhon teatterireissu ja sudenpentujen kaupunkiretki. Tulossa on kuitenkin taas askartelupäivää ja uutuutena pääsiäisvaelluksen järjestäminen kirkkoon sekä huhtikuun hiljaisuuden päivä. Pitää keksiä rankat huvit noin rankkojen töiden vastapainoksi.