Jatketaanpa taas viime vuoden tapahtumista...

Syksy alkoi melkoisen suurissa ja jännittävissä merkeissä. Kesän aikanahan mun tarjoukseni omakotitalosta hyväksyttiin ja koko elokuu meni suunnitellessa ja entisen omistajan muuttoa odotellessa. Kauppakirjat tehtiin kuun alussa ja pikkuveljen synttäreitä juhlittiin samalla hallintaoikeuden siirtymisen kanssa. Siitä alkoikin touhu ja tohina, kun asuntoa ruvettiin laittamaan omannäköisekseni. Seiniä kitattiin, maalattiin ja lattioille laitettiin uusia mattoja. Muutto tapahtui kuun viimeisenä viikonloppuna. 

Pelkkä oman kodin hankinta ei ollut ainoita elokuun suuria tapahtumia. Loppukesän ehtoisiin mahtui myös ensimmäinen sukujuhla Karhiniemellä sekä  pikkuveljen 18-vuotissynttärit. Elämä ei suinkaan ollut yhtä juhlaan vaan suru-uutisia tuotiin melkeinpä heti sukujuhlien perään. Mummun hautajaiset oli kuun lopulla.

Syyskuu oli luonnollisesti asettautumista uuteen taloon ja tavaroiden järjestelyä. Jos kevät oli täynnä työjuttuja niin syksy painoittui enemmän omaan elämään vaikkakin työkaverit olivat ensimmäisenä viettämässä iltaa uudessa kodissani. Püssiksella lähdettiin kuun lopulla tekemään vastavierailua sukulaisten luo ja reissu oli mieleenpainuva hienon vanhan koulumuseon ansiosta.

Sitten lokakuussa tulikin jälleen muutama suurempi tapahtuma työssä. Jazzjumis 3. päivä ja seuraavana päivänä partiolaisten lupauksenantotilaisuus. Näistä selvittyä tuli Kymppisynttärit, jotka välilä aiheutti harmaita hiuksia. Stressiä purettiin vanhempien partiolaisten tekemällä shoppailureissulla, joka suuntautui Poriin. Mikään ei kuitenkaan estänyt mieletöntä flunssaa, joka kaatoi yli viikoksi vuoteeseen. Tie sitten mitä nuhaa oli, mutta tolkuton olo oli... Sairasloman jälkeen vietettiin hulvattoman hauskaa iltaa isosten kanssa kokkaillessa ja piilosta pelastessa melkein pimeässä srk-talossa. Hui! Lokakuun lopulla isukki täytti pyöreitä ja pikkuveljen kanssa saatiin makua isän nuoruudesta, kun kierrätettiin isää nuoruusvuosien kavereiden kanssa Püssiksella pitkin raittia. Tyän tapahtumat saivat päätöksen enkelilaulujen myötä ja niinpä saattoi alkaa marraskuun tohinat.

Ennen laivareissua kolmen nuoren äijän kanssa oli marraskuussa kulttuuria työntekijöiden pikkujoulureissulla ja tervettä elämää partiolaisten tekemällä Vesihelmen retkellä. Suurta seikkailua järjestelin isosille naapurikunnassa isosseikkailun nimellä ja vietin hauskoja hetkiä seuratessa isosten suorittaessa erinäisiä tehtäviä. Nilsin synttärien aikaan pidettiin Sannan tuvan tupareita, joissa toimittiin avoimien ovien periaatteella. Kutsuja lähti sinne ja tänne, ne tulivat ketkä ehtivät/halusivat. Seuraavana viikonloppuna nautin itse osallistujana olemisesta naapuriseurakunnan järjestämässä konsertissa. Juhlinnan vastapainona syksyllä oli luottamustoimien hoitaminen. Sivistyslautakunnan jäsenenä olin mukana haastattelemassa uutta rehtoria ja näkemässä vähän pitemmän kaavan mukaan menevää valintaprosessia.

Joulukuun päivät täyttyi joulujuhlista ja kerhojen päättämisistä. Kuoron, partion ja sotaveteraanien joulujuhlat olivat jokainen omanlaisiansa. Itsenäisyyspäivänä oli tosiaan se toinen juontokeikka, johon sisältyi pientä jännistysmomenttia aikatauluongelmien muodossa ja illalla rauhoituttiin soihtukulkueessa kunnioittamaan veteraaneja sekä isänmaatamme. Lucian päivänä esiinnyttiin pikkujouluissa muutamalla sketsillä, vaikka unelmissa on kahden naisen stand up -esitys. Viimeinen työviikko ennen joululomaa meni monikulttuurisissa merkeissä. Joululoma alkoi sivistyslautakunnan kokouksella, mutta vuosi päättyi rauhallisissa merkeissä. Joulua ei ihan saatu viettää perhepiirissä, mutta aatto ainakin meni hauskasti uusien ja vanhojen pelien parissa. Uudenvuodenaattona avustin ehtoollisessa ja vietin iltaa kotosalla eläinten seurassa. Nuo vuosien rajapyykit kun ei ole aina vaihtunut niin positiivisissa merkeissä...

 

Siinä se vuosi 2009. Ehkä viime vuosi ei sisältänyt niin paljoa kaikkea kuin vuosi 2008, mutta sitäkin suurempia tapahtumia siihen sisältyi. Vuoden vaihteessa pohdittu oman elämän suunta oletettavasti ja toivottavasti vaikuttaa kuluvan vuoden tapahtumiin. Avainsanoina uudella vuodella on kehitys ja tasapainotus. Saapa nähdä miltä tämä vuosikatsaus näyttää 12 kuukauden kuluttua.