Vaikka miten kuvittelee elonsa olevan rauhottumaan päin niin aina tulee jotain joka laittaa suunnitelmat uusiksi. Muuttoakaan en päässyt tekemään kiireettä vaan elokuu on ollut täynnä tapahtumia. Sukujuhlia vietettiin 15.8. Karhiniemellä. Oli hauskaa tavata muitakin Hietasten suvun edustajia ja suureksi ilokseni samaa verenperintöä omaavat tosiaan oli leppoisia ja hauskoja ihmisiä. Tilaisuus oli rento, vapaa ja iloinen. Ei ollut mitään valkokauluspokkurointia vaan kättelyn jälkeen siirryttiin sinutteluun ja hersyvään nauruun.

Joonaksen 18-vuotisbileet siirrettiin sukujuhlien takia seuraavaan lauantaihin ja siellä siis meni se päivä. Valmisteluja, boolin tekoa ym. aamupäivä ja ehtoolla vieraitten kestitystä. Parhainta taisi olla se, kun tuli sellaisia serkkuja, joita ei ole niin paljoa nähnyt. Juhlat oli onnistuneet, ainakin jos mittapuuna käyttää sitä, ettei kaikki päässyt sunnuntaina sängystäkään ylös ja yksi vieras oli maanantaihin asti :)

Suurten juhlien jälkeen tulikin sitten suru-uutisia. Mummu kuoli sukujuhlia seuraavana yönä ja hautajaisia vietettiin perjantaina 28.8. Olihan mummu sairastellut pitkään enkä mäkään ollut nähnyt mummua moneen vuoteen, mutta oli se silti surullista. Elämän kiertokulku näkyi kirkossa jotenkin suloisesti, kun saattoväen joukosta kuului pienten lasten ääniä.