Kyllä tunsi itsensä eilen vanhaksi! Oltiin Ainon ja Kaisan kanssa eilinen päivä Euragospelissa ja voi sitä pikkuihmisten määrää, joka siellä oli. Suurin osa päivään osallistujista oli pakotettuja riparilaisia, jotka oli pikkiriikkisiä, kovaäänisiä ja asenneongelmaisia. Eli siis sellaisia, jollainen itsekin oli siinä iässä - jotkut voisivat tietysti tässä kohtaa väittää mun vieläkin olevan sellainen...

No Man's bandin takia me sinne lähinnä mentiin, mutta löydettiin muitakin fanituksen kohteita. Seinahullu juontaja, joka heitti armotonta läppää pienten riparilaisten kustannuksella. Yläkatsomosta nimittäin huudeltiin kaikenlaisia kommentteja ja tämä puheräpättäjä kiinnitti huomionsa sinne. Kyseli ja sai selville, että on kyse ilmeisesti rippilapsista. Totesi vaan, että "teillä on niiiin pitkä päivä edessä". Lapsoset nimittäin saisivat merkintänsä vasta kahdeksalta alkavan riemumessun jälkeen. Hitsi, sitä ilmettä ja äänensävyä, kun se ivaili niille. Ja se kettuilu Sastamalasta! Kun tuollakin suunnalla on liittymisjuttuja ja tilanne on hieman arka, niin se alkoi lohdutella, että ainakaan teidän nimeksi ei tule joku Sastamala. "Miettikää nyt, jos ootte Sastamalasta ja teidän nimi on Asta. Moi, oon Asta ja tuun Sastamalasta, mulla on kolme lasta..."

Toinen esiintyjä, mitä jäi välillä kirjaimellisesti suu auki toljottaan oli T-ryhmä niminen poikakolmikko, jonka rap-musiikki päihitti kuusnolla kaikki muut yrittäjät. Sanoitukset oli aivan loistavia ja kristillistä sanomaa täynnä, mutta hommaa ei vesitetty liiallisella "jeesustelulla".

Kun on matkassa omalla porukalla niin on paljon joustavampaa liikkuminen. Mekin hilpastiin syömään J. Tapion konsertin aikana. Eihän sitä tartte kuin kuunnella novaa ja saa tuutin täydeltä kahta puuta jne. Nakkikiskalle rasvapommeja nauttimaan ja siitä sitten saamaan hengen ravintoa Euran kirkkoon, joka on kaunis rakennus niin ulkoa kuin sisältäkin. Oon ollut muutaman kerran riemumessussa ja odotin innolla, että miten tämä bändi ja esilaulaja hoitaa homman. Ei mitään valittamista. Liturgi oli tosi upeaääninen nainen ja bändi laulajineen toimi hyvin. Tunnelman pilasi täydellisesti ne teini-ikäiset mukaihmiset, joilla ei ollut mitään käsitystä siitä, miten kirkossa ollaan. Pojat istuskeli lakki päässä, joku söi mandariinia, puhelimessa puheltiin, tehtiin liidokki ohjelmasta, rymisteltiin ku norsulauma parville, kikatettiin niin että koko kirkkosali raikui... Teki mieli kalistella niiden päitä yhteen, jos olisi vaikka löytynyt jotain hyvän käytöksen hippusia. Luulisi tuonkin ikäisillä kuitenkin olevan joku ajatus siitä, miten kirkossa ollaan. Se ja sama vaikka kuinka olisi nuortentilaisuus - kirkko on silti pyhä paikka ja paikalla olleet aikuiset osallistujat varmasti kärsivät siitä melusta ja häiriöstä mitä se kakaralauma aiheutti.

Kyllä osasi taas arvostaa meidän paikkakunnan nuoria, jotka pääsääntöisesti osaavat aina käyttää omia aivojaan ja miettiä mikä on soveliasta missäkin - ja ottavat opikseen, kun jostain asiasta huomauttaa!