Menoa ja meininkiä oli keskiviikosta torstaihin, kun kummityttö oli kylässä. Neiti tuotiin puolen päivän tienoilla. Ensimmäisenä käytiin kaupassa hakemassa lapsiystävällisiä tuotteita - pillimehua leikkikentälle ja maitoa muuten vain. Alisa oli kauhean innokas pääsemään leikkikentälle, joten heitettiin tavarat vain kaappiin ja lähdettiin puistoja kohti. Matkalla oli paljon nähtävää ja kerrottavaa. Pieni puhepulputin käveli reteesti kädet selän takana kuin pieni emäntä ja höpötti.

Ensimmäisellä leikkiksellä keinuttiin vähän ja tutkittiin jokainen laite. Paikka on kärsinyt hieman syrjäisestä sijainnistaan, joten jotkut tyhjää toimittavat on ajan kulukseen ilmeisesti hajottanut naruja kiipeilytelineestä. Seuraavaan leikkikseen on vähän satsattukin. Emmanpuisto, muistaakseni, on vähän aikaa sitten saanut uuden leikkitelineen. Muutenkin puisto on paremmassa kunnossa ja telineitä on enemmän. Siellä kokeiltiin keinut ja liukumäet. Ei se uusi teline kyllä mikään pienen lapsen paikka ole. Kauhean korkea ja ainoa tapa päästä ylös on jotkut ihmeen narutikkaat. Nostin Alisan ylös ja neiti pienenä marakattina osasi hienosti mennä istumaan liukumäen päähän. Hauskaa oli laskea mäkeä alas. Monta kertaa.

Takaisin mun luo käveltiin rauhallista tahtia kukkia haistellen. Kauppakadulla tehtiin vähän näyteikkunaostoksia ja kotitiellä napattiin postit laatikosta. Pienen kävelyn jälkeen maistuikin välipala ja kiva rauhallinen hetki takapihan keinussa.

Lepohetken jälkeen lähdettiin kirjastoon moikkaamaan kirjastotätiä. Lastenosastolta löytyi muutama hyvä kirja ja pari dvd:tä. Itsekin löysin lomalukemista. Kotona pistettiin koneeseen Pingu ja Alisa katseli tyytyväisenä ohjelmaa mun tehdessä ruokaa. Päivän aktiiviteetit väsytti neidin ja kohta kuuluikin tuhinaa sohvalta. Alisa otti pienet päiväunet ja heräsi sopivasti ruualle. Ei kummitädin ruuanlaittotaidot ihan toivottomat ole, sillä neiti mutusti varsin hyvin lasagnea.

Kuuden tienoilla käytiin vielä Nils ulkoiluttamassa. Sitten rentouduttiin sohvalla ja katsottiin Autot -leffaa. Nukkumaanmeno oli onneksi helppoa. Juotiin vähän maitoa, pestiin kampaat ja kavuttiin sänkyyn. Kuunneltiin muutama satukasetti ja puoli kymmeneltä oltiin molemmat melko hyvin unessa. Seuraavana päivänä käytiin torilla katselemassa ihmisiä ja ostamassa hieno marsu. Sen jälkeen olikin vuorossa kotimatka, jonka aikana laulettiin kovaa ja korkealta takapenkillä.